Page is also in: Engels

Letz Party! 

Geniet van de mooie momenten wanneer het kan

Hi, Ik ben William Appelman, organisator en gastheer van de Letz Party dansfeesten. Ik heet je van harte welkom hier op de website en op de feesten.  Op deze pagina vertel ik je wat over de achtergrond en mijn motivatie om voor jou een onvergetelijk feest te organiseren.

 

Op vrijdag 14 januari 2005 was het eerste dansfeest. De zomer ervoor, (ik was toen een paar jaar vrijwilliger bij een alternatief rookvrij dansfeest), dacht ik: “naast alternativo’s moeten er toch ook veel ‘mainstream’ mensen zijn die rookvrij willen dansen?”.

Aldus werkte ik mijn idee uit en schreef ik mij op 3 januari 2005 in bij de KvK.

Drie handen vastgebonden op de rug

Zo gezegd zo gedaan, zou je zeggen, ware het niet dat ik begon met drie handen vastgebonden op mijn rug. Namelijk: 1. geen horeca ervaring, 2. helemaal geen geld (dus lenen) en het belangrijkste: 3. ik zat al een paar jaar in de WAO vanwege reuma bechterew. Bijzonder moment de plaatsing van een kunstheup rechts in 2003.

 

Ik noemde het dansfeestconcept Swingsteesjun (fonetisch). Ik begon namelijk in de prachtige monumentale  wachtkamers van het station van Haarlem (perron 3a).  Het was het eerste rookvrije dansconcept van Nederland. Toen was de horeca nog 1 groot rookhol. Naast enorm veel publiciteit kreeg ik een landelijk award van Stivoro i.s.m. het KWF, het Longfonds en de Hartstichting voor mijn bijdrage aan het tot standkomen van rookvrije horeca. De feesten waren 4,5 jaar op het station en in 2008 werd alles rookvrij.

Appelman verbleef op zijn 13e negen maanden in revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan zee .

 

Ik was elf en een half jaar (1977) de reuma begon. Het werd een leven van vallen en opstaan: Een tijdje ging het redelijk tot goed met me maar plotseling en voor onbekende duur was het weer min of meer ‘klote’. Mijn leven kwam tot mijn 39e jaar persoonlijk en zeker maatschappelijk gewoon niet echt op gang. Wie mij van vroeger kent, weet dat ik me nooit liet kisten en zo begon ik in 2004 met veel enthousiasme aan het opzetten van Swingsteesjun. Het was gelijk een succes maar na een half jaar stond ik weer met te veel pijn en te veel moeite aan de kant. Het ging gewoon niet meer om al het werk te doen.

 

 

De grote ommekeer: 1 augustus 2005

Ergens begin juli 2005 solliciteerde ik met hulp van de reumatoloog voor een medicijn. Drie dagen nadat ik de TNF-blocker Enbrel-injectie had gekregen,  stapte ik ’s morgens soepel en pijnvrij mijn bed uit. Het was vrijdag 1 augustus 2005. Ik had wel wel vaker een goed moment maar wonderwel heb ik sindsdien “zero, totaal geen, niente, 0,0%” last van  reuma (wel altijd om de circa 10 dagen weer inspuiten).  Dankzij dit medicijn stond ik na 28 jaar zomaar in de kracht van het leven.

LUCKY ME. HET IS/WAS EEN WERELDWONDER.

William Appelman van Appelman Events op voorpagina Misset Horeca

William Appelman van Appelman Events
op de voorpagina horeca vakblad Misset Horeca

Naast een super goede gezondheid, ever since, was de bijvangst de liefde van mijn leven. Door de ziekte lukte het niet om een relatie aan te houden; “Mijn record was 2 jaar”. Sinds medio augustus 2005 heb ik een relatie met die lieve leuke mooie dame hier rechtsboven op de foto.

 

Op Letz Party feestavonden is het ‘lang leve de lol en gezelligheid’ maar in de basis is het ook bovenstaand verhaal dat wat ik altijd meeneem naar het feest. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal

Met vriendelijk groet,

William Appelman

Organisator Letz Party

Appelman Events

Sinds 2008 organiseert Appelman ook actieve uitjes. Zoals Bedrijfsuitjes, Familieuitjes, Groepsuitjes in onder andere Haarlem, Zandvoort, Noordwijk,
Scheveningen, IJmuiden
en op vele plekken in Nederland.

Appelman over wie de opdrachtgevens zijn voor actieve groepsuitjes: “Naast leuke opdrachten van scholen, vrijgezellengroepen en families, zijn er zeer aansprekende opdrachten van bijvoorbeeld: Linkedin Benelux, Google Nederland, Achmea, Ikea Nederland,  General Electrics, Nederlandse Spoorwegen, Gemeente Haarlem, Gemeente Zandvoort, Waterschap Rijnland, Abnamro etc etc”
Voor informatie bel 06 1489 0903