Zaterdag 21 oktober 2017 organiseert Letz Party een Landgoedfeest op een nieuwe toplocatie in de regio Haarlem: Het Oude Slot te Heemstede.

Welkom bij het 30up – 40up – 50up Disco & Classics Landgoedfeest in HEEMSTEDE aan de Ir Lelylaan 6, (Navigatie auto parkeren: Ringvaartlaan!!!)

 

Open: 20:30 – 1:00

 

Tickets

Voorverkoop 12,00  Online en via voorverkoopadressen

Deurprijs 15,-

Voorverkoopadressen

 

 

Het Oude Slot is een unieke monumentale buitenplaats in Bourgondische stijl op een vier hectare groot landgoed met boomgaard, waterpartij, weilanden en fraai aangelegde tuinen.                          

 

Bekijk ook: https://Facebook.com/LetzPartyHaarlem

 

Dit feest wordt mede mogelijk gemaakt door: Appelman Events: “De leukste uitjes op de mooiste plekken” voor: VRIJGEZELLENGROEPEN, ORGANISATIES EN FAMILIES. Activiteiten zijn onder andere o.a.: Expeditie Robinson, Haka workshop (New Zealand),  GPS puzzel tochten, Mountain bike (lite), Beach Olympic games, Zandsculpturen, Feest organisatie, Disco Bingo, Muziekquiz, DJ Workshop Bekijk deze website https://www.appelmanevents.nl   of bel: bel: 06 1489 0903

 

OVER DE LOCATIE

Als u over de met kaarslicht verlichte Vredesbrug komt en ziet u de schitterend gerestaureerde monumentale buitenplaats het Nederhuys en de Duivenpoort. Rechts ziet u de Theeschenkerij. De gebouwen, het vier hectare grote landgoed met boomgaard, de waterpartij, de weilanden en de fraai aangelegde tuinen vormen tezamen Landgoed Het Oude Slot.

 

Een stoere, landelijke en Bourgondische locatie

Het Oude Slot is een landelijke en Bourgondische locatie gelegen nabij Haarlem en Amsterdam/Schiphol en bezit een eigen parkeerterrein met plaats voor 150 auto’s. Het Oude Slot beschikt over verschillende zalen en vertrekken. Het Letz Party Landgoedfeest is op de begane grond van het Nederhuys. Het is goed vertoeven in de Heeren van Beels bar via twee brede doorgangen komt in de feestzaal, de Adriaen Pauw Zaal.  

Historie

Het Oude Slot te Heemstede is gebouwd tussen 1250 – 1360 en diverse malen verwoest. (1393, 1404 en 1426). Het Oude Slot is de laatste keer afgebroken in 1810 in opdracht van Jan Dolleman, de Schout van Heemstede. District “Groot Haarlem” In het jaar 1250 heeft Haarlem stadrechten verworven. Er ontstonden ambachten, de zgn. gemeenten waaonder Heemstede. Deze ambachten hadden eigen ‘heerlijckheid’ dwz. eigen bestuur en rechtspraak. Er ontstond politieke onenigheid tussen de stad Haarlem en het ambacht Heemstede (de Hoekse en Kabeljauwse twisten). In die tijd is ’t Huys te Heemstede wel tot drie keer toe verwoest.

Bewoners

 

De 1e bewoner van het slot was Reijnier van Heemstede, hij ‘leende’ het slot van Floris de Vijfde. Vervolgens is het slot nog vele eeuwen ‘beleend’ geweest aan diverse adellijke families. In 1607 heeft koopman Hendrik van Hovijnen het slot gekocht voor 75.000 florijnen inclusief ambachtsheerlijkheid. Adriaen Pauw heeft het slot in 1617 aangekocht voor het bedrag van fl 36.000,00. Deze bijzondere man van adel liet het kasteel aanpassen en moderniseren. De torens van het kasteel werden hoger en de bijgebouwen waaronder het Nederhuys liet hij in 1630 bouwen. Samen met zijn tweede vrouw Anna Ruytenburgh hebben zij vele koninklijke gasten ontvangen.

 

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/ffDOFHaRQ-0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>